(0532) 231 78 33 info@nkc.com.tr

Rahim ağzı kanseri önlenebilir bir hastalıktır. Hastalığın erken tanısı ile etkin bir tedavi mümkündür. Rahim ağzı kanseri tüm dünyada kadın kanserleri içinde en sık görülen ikinci kanser türü ve meme kanserinden sonra kanserden ölümlerin önde gelen ikinci nedenidir. Ülkemizde nüfus artış hızına ivme kazandırılması adına kadınların doğurganlıklarını koruyucu sağlık politikaları izlemek önemlidir.

Rahim ağzı kanseri ve rahim ağzında oluşan lezyonlar her geçen gün daha fazla sayıda kadının doğurganlığını etkileyecek ölçüde genç nüfus arasında yaygınlaşmakta ve tarama yöntemleri ile en erken evrede tespit edilmesi çok daha gerekli bir hal almaktadır.

Belediyeler tarafından yapılacak Rahim Ağzı Kanserinin erken teşhis edilmesini sağlayan tarama projesiyle vatandaşımızın mağdur olmaması, erken teşhis sayesinde yaşam süresinin uzatılması ve kadın fertilitesinin korunması, hastalığın erken dönemde tedavi edilmesi ile vatandaşımızın sağlık harcamasının azaltılması hedeflenmektedir.

Bu proje kapsamında Rahim Ağzı Kanserinin ve kanser öncülü bulguların en erken aşamada teşhis edilmesi amaçlanmakta olup bu amaçla iki seneye kadar erken teşhis koyabilen Işıkla Tarama (Multimodal Hyper SpektreskopkOptial Doku Tanı) Sistemi ile tarama yapılması önerilmektedir.

Konuyla ilgili olarak 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat 14:00 da Çiftlikköy Belediyesi Konferans Salonu’nda A.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batuhan ÖZMEN ve Türk Jinekoloji Obstetri Derneği (TJOD) Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Volkan KURTARAN tarafından bilgilendirme sunumu yapılacaktır.